De vijf beste voetbalboeken

Voetbalboeken

  1. 442 De geschiedenis van de voetbaltactiek – Jonathan Wilson
  2. Iedere voetballiefhebber die beweert dat hij of zij verstand van voetbal heeft moet dit boek gelezen hebben.442 De geschiedenis van de voetbaltactiek neemt je mee vanaf het ontstaan van het voetbal tot aan het voetbal zoals het hedendaags gespeelt wordt. Leer waar de term Libero vandaan komt en hoe het 4-2-3-1 systeem ontstaan is.

  3. Teambuilding als route naar succes – Rinus Michels
  4. Dit boek is geschreven door Rinus Michels en is niet alleen leuk om te lezen door alle verschillende anekdotes. Je kunt de theorie die in het boek uitgelegd wordt ook direct toepassen op je eigen leven. Teambuilding wordt niet alleen in het voetbal gebruikt om beter te presteren. Ook in het bedrijfsleven komen deze tactieken goed van pas!

  5. Bondscoach! – Gyuri Vergouw
  6. Voor tijdens en na het EK en WK weten 17 miljoen Nederlanders het beter dan de zittende bondscoach. In dit boek leer jij wat je nodig hebt om daadwerkelijk bondscoach te kunnen worden. Na het lezen van het boek kun je pas echt beweren dat jij het beter weet dan de bondscoach!

  7. Voetbalmaffia – Tom Knipping
  8. Je hebt vast wel eens gehoord van het fenomeen belchinees. Je hoort er misschien niet zo vaak wat over maar er bestaan meerdere georganiseerde misdaadgroepen die voetbalwedstrijden proberen te manipuleren. Dit gebeurt veel vaker dan je wellicht zou denken. Tom Knipping neemt je in zijn boek mee naar de plekken waar deze deals gesloten worden en laat je zien hoe voetballers gemanipuleerd worden om in het veld de wedstrijd te beïnvloeden.

  9. Corners moet je kort nemen – Chris Anderson en David Sally
  10. Chris Anderson en David Sally rekenen in hun boek af met vastgeroeste mythes gebaseerd op aannames. Het is bijvoorbeeld beter om een goal te voorkomen dan er zelf een te maken. Althans dat zeggen de cijfers. Statistiek wordt in toenemende mate belangrijk in het hedendaagse voetbal en vormt het voetbalspel meer en meer. Lees dit boek als je erachter wil komen welke aannames volgens de cijfers niet waar zijn!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *