Hoe onderhoud ik mijn voetbalschoenen?

Voetbalschoenen

Iedereen wil graag zo lang mogelijk kunnen voetballen op zijn of haar voetbalschoenen. Je hebt er immers genoeg voor moeten betalen en schoenen waar je al een tijd op voetbalt, spelen vaak het beste! Maar hoe zorg je er nou voor dat je voetbalschoenen ook daadwerkelijk goed blijven?

Er is verschil tussen Synthetische voetbalschoenen en leren schoenen. Ze voelen beide anders aan en je moet de verschillende schoenen ook op een andere manier onderhouden. Het is belangrijk om te weten dat je je voetbalschoenen niet na iedere training of wedstrijd helemaal schoon moet boenen. Wij hebben hier zelf geen zin in en daarom is het maar goed ook dat het ook niet goed voor je schoenen is.

Synthetische voetbalschoenen

Synthetische schoenen hebben minder onderhoud nodig dan de leren voetbalschoenen maar laat ze na training op een regenachtige woensdag niet in je tas liggen tot zondag. Pak, zodra je thuis komt, een vochtige doek en poets (zachtjes) het zand en de modder van je schoenen af. Als je schoenen erg vies zijn geworden en het lukt niet met een doek, dan kun je een zachte borstel en wat water gebruiken.

Leren voetbalschoenen

De leren voetbalschoen heeft wat meer onderhoud nodig. Zodra je nieuwe leren kicksen gekocht hebt vet ze dan gelijk in met zuurvrij vet. Om te zorgen dat je schoenen lang mee gaan moet je ze net als bij de synthetische voetbalschoen na iedere training en wedstrijd even schoonmaken met een doek. Vet je schoenen daarnaast regelmatig even opnieuw in met vet. Pas op dat je dit niet te vaak doet, dan rekt het leer namelijk uit.

Tips voor het drogen van je schoenen

  • Laat je schoenen nooit de hele week in je tas liggen.
  • Laat je schoenen nooit bij de verwarming drogen. Dan drogen je schoenen namelijk snel uit.
  • Als je wil dat je schoenen sneller drogen, stop dan een oude krant in je schoen.
  • Gebruik geen schoonmaakmiddel om je schoenen schoon te maken, hier gaan de stiksels van kapot.
  • Add a Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *